Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA u suradnji sa talijanskom Regionalnom agencijom za prevenciju, okoliš i energiju Emilia Romagna (ARPEAE) provodi projekt Green Economy - GECO2 u sklopu programa INTERREG V-A CBC Italija-Hrvatska 2014. - 2020. u području Sigurnosti i otpornosti. Projekt se provodi od 1. siječnja 2019. do 31. svibnja 2022

Program ima za cilj uvesti inovativne mjere za praćenje i nadoknađivanje emisija CO2 kroz učinkovitu prekograničnu suradnju u nacionalnu provedbu. Program izravno uključuje poljoprivredni sektor, potičući ga na usvajanje održivih poljoprivrednih praksi i povezivanje s industrijskim i uslužnim tvrtkama kako bi se osigurao početak dobrovoljnog tržišta ugljičnih kredita, uz dobitke i s ekonomskog i ekološkog stajališta. GECO2 usmjerit će industriju i potrošače prema novim mogućnostima zelenog tržišta te pomoći lokalnoj upravi da poboljša strategije za borbu protiv klimatskih promjena.

U sklopu projektnih aktivnosti održat će se završna konferencija za nacionalna tijela u petak 3. prosinca od 9:30 sati u Hotelu Kolovare Zadar, na kojoj će sudjelovati državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Šime Mršić, voditelj INTERREG projekta, ARPAE, Antonio Cinti i zamjenica ravnatelja AGRRA-e Ivana Dević.