Mjesni odbor Dračevac napokon je dobio svoje prostorije! Na terenu kod crkve, kojeg je Grad Zadar otkupio od privatnog vlasnika, podignuta je prizemna građevina površine oko 140 m2 u kojoj će se, osim ureda MO-a, nalaziti i višenamjenska dvorana za konferencije, rekreaciju i ostale potrebe stanovnika ovog kvarta.

Devet mjeseci od početka radova, zgrada je dovršena, a u tijeku je uređenje okoliša. Građevinski zahvat vrijedan gotovo milijun kuna izveo je Bino commerce, prema projektu tvrtke Via Factum koja je obavljala i nadzor radova.

Ovom investicijom riješeno je pitanje elementarne prostorne infrastrukture u najpotrebitijim mjesnim odborima u Zadru.

- Iduće godine nastavljamo s povećavanjem standarda i sadržaja u ostalima. Krećemo s nadogradnjom etaže u MO Puntamika, u kojoj će biti smještena ambulanta obiteljske medicine i turistički ured, zatim s izgradnjom nove zgrade MO Crvene kuće s uključenim prostorom vrtića i ambulante. U planu nam je, ovisno o proračunskim i urbanističkim mogućnostima, i nadogradnja zgrada MO Vidikovac, Jazine I, Plovanija te izgradnja novih prostora na Bilom brigu, rekla nam je Dolores Grdović Kalmeta, pročelnica Upravnog odjela za gradsku samoupravu i opće poslove.