Je li ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije Ivica Erlić kupio kauč i popravio osobni automobil na račun te javne ustanove? Pitanja su to koja je na prošloj sjednici Županijske skupštine otvorio predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Jure Zubčić.

- Župane, ja vjerujem i do mene su došle riječi da se jedva čekati riješiti ravnatelja Ivice Erlića i da je to jedna od ustanova za koju će vam dobro doći reforma kojom će otići pod Državu. Imamo situaciju u kojoj brojni vozači rade na određeno, a za stalno je zaposlen vozač koji je istovremeno bio zaposlen u Benkoviću dok je Erlić bio direktor tog komunalnog poduzeća. Očito se ide po kumskim vezama. Također, volio bih da porazgovarate s kolegom Erlićem i vašim koalicijskim partnerima iz čijeg kluba dolazi, a s obzirom na to da imamo informacije da je početkom ove godine na račun Zavoda kupljen kauč za njegovu kuću, a u lipnju popravljen Golf 6. Za to vrijeme vozači u dežurstvu spavaju pod podbočenim blokovima kreveta, a mnogi radnici vode radne sporove. Tamo vlada veliki kaos. Radnje ravnatelja Erlića su izmakle svakoj kontroli i Vi kao župan trebate reagirati, istaknuo je Zubčić koji je ove godine, podsjetimo, otkrio aferu u drugoj županijskoj ustanovi.

Župan Božidar Longin na sjednici nije reagirao na ove ozbiljne optužbe pa smo očitovanje zatražili od prozvanog Erlića.

- Na Vaš upit uistinu teško je komentirati jer činjenica jest da svatko svakog proziva i blati bez imalo odgovornosti ljudske ili moralne, kako god. Očito je da je najlakše nekoga prozvati, klevetati pa taj drugi nek`se brani i objašnjava. Naime, sva zapošljavanja u ZHMZZ-u se provode putem javnog poziva, za svaki taj natječaj imenuje se Povjerenstvo i nakon završenog natječaja ravnatelj stavlja potpis na odluku/odabir Povjerenstva. Mogu samo reći da niti jedan moj rođak ili kum (kako Jure iznosi) nije zaposlen u Zavodu od kada ja radim na mjestu ravnatelja, ako je to uopće bitno. Golf 6 kojeg spominjete nije moje auto, već je vlasništvo moje žene i dalje neću komentirati. E sad da sam ukrao kauč, uistinu me zanima što da rečem na to, vrlo iskreno nemam komentar. Mogao bi zaključiti porukom: "Ukoliko gospodin ima bilo kakve dokaze o protuzakonitim radnjama, a to mu je i obveza, da postoje tijela RH pred kojima sve to može predočiti". A za naklapanja gdina Zubčića ću se obratiti svom odvjetniku u cilju moguće tužbe za klevetu, istaknuo je Erlić nakon istupa Zubčića koji za govornicom Županijske skupštine ima imunitet.

Zbog potencijalnog novog skandala, nakon onog sa zapošljavanjem djelatnice bez javnog natječaja, kontaktirali smo i novog predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu.

- Imamo sjednicu u petak pa ćemo popričati s ravnateljem u vezi tih navoda kao i o svim ostalim stvarima koje se tiču Zavoda, rekao nam je Šime Rušin kao nova čelna osoba tijela koje nadzire rad zadarske "Hitne".