Certifikati izvrsnosti, kao oznaka kvalitete objekata, dodijeljeni su u petak u Kneževu dvoru u Pagu uspješnim iznajmljivačima koji su zadovoljili stroge kriterije te dijele zajedničku viziju novog razvojnog puta otoka Paga.

Pag Outdoor je projekt koji se aktivno razvija od 2020., a ima u cilju stvaranje novog proizvoda u sferi aktivnog turizma koji će privući zainteresirane posjetitelje tijekom cijele godine. Time otok Pag, već nadaleko poznat po svojoj gastro ponudi, zabavi i prirodnim ljepotama, kreće u osvajanje novog tržišta. Već se osmislilo više staza, standardizirala se signalizacija, priprema se web stranica te se održavaju i planiraju razne manifestacije.
Široki spektar outdoor aktivnosti u egzotičnom ambijentu paške prirode mamac su koji privlači sve veći broj zaljubljenika u aktivni turizam zbog čega je pokrenut Pag Bike&Bed projekt kojim se nastoji promovirati i osposobiti smještajne objekte za kvalitetan prihvat biciklista.

Certifikati izvrsnosti dodijeljeni su prema unaprijed definiranim kriterijima razvrstanim u nekoliko kategorija: informiranje o biciklističkoj i turističkoj ponudi otoka, mogućnost najma, popravka i prijevoz bicikala i opreme, mogućnost pranja i sušenja odjeće te mogućnost prilagodbe prehrane.

Objekti koji ispunjavaju prethodno navedene kriterije dobivaju tablu s jednom, dvije ili tri zvjezdice kojom potvrđuju svoju spremnost za novi vid turističke ponude. Paški iznajmljivači prepoznali su potencijal ovog projekta te sejoš jednom srdačno uključili u zajedničku viziju razvoja.

Ovim putem sve turističke zajednice otoka Paga čestitaju dobitnicima i zahvaljuju se na suradnji.

Dobitnici certifikata izvrsnosti su:

3 zvjezdice

Apartmani Ostrea, Novalja
Kuća Ana, Novalja
Apartmani Luci &Kety, Lun
LosturaAparthotel&MobileHomes, Novalja
Villa Franči, Pag
Hotel Intermezzo, Pag
Villa Natura, Mandre

2 zvjezdice

Apartmani Tolo, Novalja
Apartmani Vegas, Novalja