U sklopu EU projekta REVIVAL, na subotnjoj prezentaciji o povijesnom značaju bunkera govorili su projektant Ante Andrović te pravnik i pasionirani istraživač bunkera Jurica Vučetić, dok je rezultate projekta predstavio Ante Ćurković, pročelnik Odjela za EU fondove.

- U sklopu projekta REVIVAL osigurali smo obilazak unutrašnjosti bunkera C-47, ali još važnije od toga u neposrednoj blizini osigurali smo prvu fazu uređenja bunkera. Kroz svaki novi projekt promišljamo nove zelene površine u Gradu Zadru, i to je ono što smo pokušali napraviti i tijekom provođenja ovog projekta. Ovo mjesto nam je važno iz nekoliko razloga - prvenstveno je riječ o izvanrednoj polazišnoj točki za obilazak svih bunkera u neposrednoj okolici Zadra, a još važnije je to da je ovo mjesto na kojem se u Domovinskom ratu branio Grad Zadar, istaknuo je Ćurković.

Bila je to prilika i ulaska u bunker C-47  uz razgledavanje izložbe „Svitlo hrvatskoga križa", umirovljenog dočasninka Hrvatske vojske Zlatka Franića.

- Izložba postoji već 10 godina. Na prvoj postavi je imala samo 20 radova, a sa svakim sljedećim postavljanjem broj radova se povećava. Materijal su čahure i jedna minobacačka mina korišteni u Domovinskom ratu. Svaka je dobila vlastiti motiv i ima svoju priču, bilo da sam emotivno vezan jer znam porijeklo te čahure ili zbog načina na koji sam došao do nje. Sate i sate sam utrošio radeći pojedine čahure. Na nekima sam napravio samo sitne intervencije, a na nekima nešto više. Izložba je prošla od Gospića, Škabrnje, Ogulina, Osijeka, Zagreba te je ovdje lokalno bila izlagana više puta. Ljudi me pitaju zašto stavljam sakralne motive na nešto za ubijanje, na što im odgovaram: „prekujmo mačeve u plugove i od tame napravimo svjetlo", ispričao je  autor izložbe, Zlatko Franić.

U bunkeru su izložene i fotografije bunkera u Zadru, autora Filipa Brale te fotografije svih sudionika projekta REVIVAL, s opisom odabranih građevina. Također i mališani dječjeg vrtića „Radost" PO Višnjik izradili su vesele i šarene slike bunkera te dali svoje ideje za što se sve može koristiti bunker.

Nakon razgledavanja bunkera C-47 na Vidikovcu organizirana je turistička tura minibusom, uz pratnju turističkog vodiča. S obzirom da na zadarskom području ima oko 260 bunkera, ovom prilikom su posjetitelji imali priliku proći skraćenu rutu koja je vodila od bunkera na Vidikovcu, preko Crnog, Križa i Dračevca. Na turi je sudjelovao i gradonačenik Branko Dukić.