Ovogodišnja manifestacija "Đir po gradu", u sklopu Adventa u Zadru, idealna je prilika i za posjetiti neke od ugostiteljskih objekata na Poluotoku koji u ovom razdoblju imaju posebnu ponudu na svojim jelovnicima.

Jedan od njih je i bistro „Pjat" u zadarskoj Varoši gdje, znaju brojni Zadrani, uvijek možete naći dobar izbor jela „na žlicu", ali i onih za malo probirljivija nepca.

U „Pjatu" je trenutno aktualna ponuda bakalara na razne načine - na brudet, bjanko, s ječmom, ali i vrlo ukusni tortellini s bakalarom. Uz to, dobar izbor imate i kad je u pitanju oborita riba, frigane trlje, jadranske lignje, ali i kobasice i to krvavice, divenice... Svakodnevno je dobra ponuda i rižota, tjestenine, gulaša, pašticade, tripica.

Također, tijekom Đira po gradu „Pjat" nudi i još jednu priliku koju ne bi trebalo propustiti, a to su meniji od 75 i 100 kuna koji uključuju juhu, salatu i glavno jelo!

„Muro" bar na zadarskim bedemima, pokraj Muzeja iluzija, ovih dana nudi nešto posebno za svoje goste. Naime, Advent je stigao i u „Muro" i to kroz zanimljivu ponudu hrane i pića. U prigodno uređenom ambijentu, s jednim od najljepših pogleda, od hrane možete probati sendvič s domaćom kobasicom, vegetarijanski burger, lignjice u tempuri i - komišku pogaču! Od slatkog, u ponudi je pecivo brioš punjen sladoledom od vanilije, starinske „pecipale" i božićna pita od jabuke, s tim da vas svaki dan očekuje i neko iznenađenje. Kuhano crno i bijelo vino na drugačiji način, kuhani gin, rum punch, topli viski, grog, topli kokteli na bazi kave - svega toga ima u ponudi pića tijekom adventskog razdoblja. No, kako je vlasnik ovog bara ujedno i vrhunski barmen, tu je i zanimljiva ponuda zimskih special Muro koktela s nazivima koji će vas zaintrigirati - Grinch, Bad Santa, Čičak.

Svaki gost uvijek je dobrodošao i u restoranu „Kornat" na Liburnskoj obali gdje, uz pogled na gradsku luku, možete uživati i u odličnoj ponudi hrane i pića. U ovo predblagdansko vrijeme aktualna ponuda restorana je bakalar i to svaki dan pripremljen na drugačiji način!

U prekrasno uređenom ambijentu pravi sladokusci i poznavatelji gastro ponude restorana „Kornat" već znaju da će se tu osjećati „kao doma" i zadovoljnog nepca izaći. Uz njihovu već standardnu ponudu jela i pića, od idućeg tjedna moći ćete pronaći i zanimljivu ponudu različitih predblagdanskih jela, a sve to ćete začiniti dobrom kapljicom vina.

- Provedite svoje zajedničke trenutke uz ukusnu hranu i božićni duh restorana Kornat, poručuju iz ovog restorana.