Prvi Badnjak u obnovljenom prostoru zadarske ribarnice, a običaji su ostali isti. Iako je po tradiciji dan kada se jede svježa riba i uglavnom precijenjeni suhi bakalar, u ribarnici nema gužve.
Zna se kako se tog dana cijene, ionako skupe ribe, povećavaju za one koji se nisu na vrijem opskrbili. Pa su valjda nabavili i lignje kojih danas nije bilo ni za lijek. Jučer su se neki ponosili svježim zubatcem od četiri kula. Za kilo 250 kuna, pohvalio se prodavač. Danas je u igri bila grdobina od tri kila za 300 kuna.
Nije bilo drugih kapitalaca, ali je bilo tune za one koji ne vole čistiti ribu niti je znaju jesti s dračom. Kralj ribe, zubatac izostao je i na štandu Cromarisa koji ga je ove godine stavio u prodaju zajedno s gofom, ali u malim količinama.
Novina u odnosu na prijašnje izdanje ribarnice trebalo je biti isticanje cijena i podrijetla ribe. A to je već posao za ribarsku inspekciju.