Danas će se u 16.30 sati održati ponovljena sjednica Gradskog vijeća Zadar!

Na današnjem sastanku predsjednika klubova utvrđeno je kako donošenje proračuna nije bilo zakonito. Međutim, neće se ponoviti cijela sjednica s podnošenjem amandmana.

- U redovnim okolnostima gradonačelnik bi, kada je vidio da amandmani nisu pokriveni izvorima financiranja, trebao pronaći alternativne izvore. Kako to nije učinjeno, po Zakonu mora donijeti odluku o obustavi primjene proračuna i pričekati kako bi se pronašli izvori financiranja. Zbog toga će se danas ponovno glasati, ali samo o zaključku kojim se prihvaćaju novi izvori za navedene amandmane, objasnio nam je predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić.

Već na samoj sjednici pročelnici Ivan Mijolović i Darko Kasap utvrdili su kako neki amandmani nisu zakoniti jer ne navode izvor financiranja, dok su neki iscrpili stavke više nego je u njima bilo predviđeno, poput one za održavanje Kneževe i Providurove palače. Danas bi se umjesto u ovoj stavci sredstva trebala pronaći u dva alternativna izvora financiranja-

Kako smo danas javili, proračun nije objavljen u aktualnom broju Glasnika Grada Zadra, a kako je to obveza napraviti u roku od osam dana od njegovog donošenja, curi rok za izglasavanje novog i objavu. Kada se ove promjene ne bi donijele, ne bi se raspisali novi izbori, ali bi rad Gradskog vijeća bio blokiran najmanje šest mjeseci, dok Upravni sud i ministarstvo ne bi donijeli svoj pravorijek. U tom razdoblju mogli bi se financirati samo nužne stavke, a svi drugi projekti bi stali.