Na našu vijest o rušenju pozornice na Novom kampusu, koje se provelo u režiji Sveučilišta u Zadru, reagirao je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Jure Zubčić.

- Zaustavite se na tren! Lagano i s razumijevanjem pročitajte obrazloženje zadarskog Sveučilišta za rušenje pozornice. "Iako ih to nismo pitali, sa Sveučilišta su ovim povodom podsjetili javnost kako je "pozornica (tzv. bina) bila dio infrastrukture vojarne koji je služio za različite vojno-političke smotre i priredbe u organizaciji vojske nekadašnje socijalističke države". Zamislite taj tok misli rektorice koja umjesto da osmisli sadržaj za mlade na prostoru pozornice, poglavito ljeti, se odluči za srušiti pozornicu", poručio je Zubčić povodom rušenja pozornice koju su uredili studenti.

Podsjetimo kako su iz Uprave Sveučilišta ovaj čin pravdali nekontroliranim okupljanjem mladih iza kojih je ostala materijalna šteta.

- Da, sadržaja za mlade nedostaje i upravo radi toga se okupljaju na ovim i sličnim lokacijama. Rješenje nije rušenje! Rješenje je osmisliti sadržaj i staviti javni prostor u funkciju za mlade.
Na naplatu je došlo dugogodišnje uništavanje civilnog sektora, a poglavito nezavisne kulturne scene. Hoćemo li logikom rektorice Vican ići sad srušiti sve što je sagrađeno prije više od 30 godine? Gradsku knjižnicu? Centar za mlade? Policijska postaja? Trgovački sud? Pet nebodera?
Suludo, istaknuo je Zubčić.