Dan prije završetka 2021. godinu iz Gaženice je isplovio kruzer Marella Discovery 2 koji je na vezu bio od rujna 2020. godine.

Prezimio je najgoru korona krizu koja je donijela blokadu kruzing industrije. I dok su kruzeri počeli ploviti ovog proljeća, Marella Discovery 2 je tek zaplovio usred zimskog perioda. Otplovio je prema Malti gdje je sjedište kompanije da bi nastavio plovidbu prema Cadizu u u Španjolskoj.

Iako je bilo planirano da će taj kruzer u Gaženici biti u mirovanju do ožujka ove godine, njegovo mirovanje produženo je još devet mjeseci prije nego ga je vlasnik, Thomson Cruisesu,  uključio u komercijalno krstarenje.

Tu sudbinu nije imao kruzer iste kompanije Marella Dream, koji je u Gaženicu uplovio u srpnju 2020. godine. Iako se u Lučkoj upravi Zadar pouzdano ne zna njegova sudbina, bilo je govora o tome da je s obzirom na ekonomsku krizu kruzing kompanija, prodan u staro željezo. Vezarina za kruzere Marella Dream i Marella Discovery 2, donekle je amortizirala gubitak prihoda i prometa od kruzera koji su i ove godine tek sramežljivo uplovljavali u Gaženicu.

Marella Discovery 2 koji se prije zvao Legend of the Seas, daje nade da će legenda o krstarenju Jadranom i Mediteranom intenzivirati.

Do tada u Zadar pristižu mali kruzeri Athena i Artemis koji se tjedno smjenjuju na Liburnskoj obali uz prepolovljen broj putnika.