Projekt Futura 2022. kupac je zemljišta čiju je prodaju oglasio dosadašnji vlasnik Grad Zadar.

Ishod je to javnog natječaja za prodaju nekretnine u vlasništvu Grada Zadra označene kao dio čest. zem. 3809/3 k.o. Crno, u površini od 751 m2, s ukupnom početnom cijenom od 854.000,00 kuna, podsjećaju iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom.

Povjerenstvo za provedbu javnog nadmetanja za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Zadra konstatiralo kako je zaprimljena jedna ponuda i to od strane društva PROJEKT FUTURA 2022 d.o.o. iz Zadra. Povjerenstvo je predložilo Gradonačelniku da po raspisanom javnom natječaju za prodaju nekretnina prihvati istu kao najpovoljniju, po ukupno ponuđenoj cijeni od 854.100,00 kuna, navodi se u informaciji na novinarski upit.

Teren se, prema zemljišnim knjigama, nalazi na području Sokinog briga, a prema grafičkom prikazu u visini „Dvi pumpe" prema Crvenim kućama. Firma koja bi se kao vlasnik trebala upisati na taj teren, osnovana je u listopadu prošle godine za gradnju i usluge od strane Mije Marčete, Petra Prekpaja te Vanje Šarić koja je vlasnik firme Šarić gradnja.

Grad Zadar je u mjesec dana oglasio tri natječaja za prodaju ukupno 1400 kvadrata svog zemljišta. One se uglavnom prodaju na interes potencijalnog kupca, što potvrđuje i posljednji natječaj. Međutim, za prodaju parcela u Ugljanskoj ulici, bilo je zanimanje čak tri potencijalna kupca.

Dokaz o tome da je najpovoljnija ponuda bila baš od sina dojučerašnje zamjenice pročelnika za gospodarenje gradskom imovinom, pročelnik Tomislav Korona obećao je dostaviti Adeli Frank, vijećnici s NL Enia Meštrovića. Korona kao i gradonačelnik Branko Dukić na njen su upit ustvrdili kako oni to ne bi napravili kao što je to uradila Ružica Vrdoljak prije odlaska u mirovinu ali za njih je ishod tog natječaja zakonit.

Jednim od tri natječaja, Grad Zadar dao je u prodaju u jednom natječaju dvije čestice. Jedna je 4757/1 k.o. u površini od 223 m2, s početnom cijenom od 238.121,63 kuna, a druga je čestica zemlje 9386/2 k.o. Zadar, uređeno zemljište, površine 43 m2, gospodarsko dvorište, površine 221 m2, ukupne površine 264 m2, s početnom cijenom od 139 tisuća kuna.