Nakon iznimno uspješne organizacije cijepljenja u šest subotnjih ciklusa, u studenom i prosincu, Stožer civilne zaštite općine Kali, nastavlja s organizacijom cijepljenja protiv Covid-a 19 i u ovoj godini. Prvo ovogodišnje cijepljenje održat će se u subotu, 8. siječnja, na istom mjestu, kao i prethodna, u Područnoj školi u Kalima, od 10 do 13 sati.

Na ovom punktu, u šest je ciklusa krajem prošle godine, cijepljeno gotovo tisuću otočana (979), s Ugljana i Pašmana. Velik odaziv, dobra organizacija Stožera civilne zaštite općina Kali, Preko i Kukljica te izniman doprinos otočnih liječnika, medicinskih sestara i tehničara, uz potporu i suradnju Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, rezultirali su procijepljenošću na ovim otocima od čak 70 posto. Tako je ovaj punkt u Kalima došao u sam vrh kvalitetnog rada i organizacije u Zadarskoj županiji, po broju cijepljenjih u relativno kratkom roku, a tome su doprinjeli i sami otočani, koji su se odazvali akciji u velikom broju.

Stožeri civilne zaštite općina Kali, Preko i Kukljica pozivaju sve one koji to žele da se odazovu cijepljenju protiv Covid-a 19, te na taj način zaštite sebe i druge, kako bi se svi zajedno što prije mogli izboriti s virusom i nastaviti normalan otočni život.