Odlukom Gradskog vijeća o raspoređivanju sredstava za redovito financiranje političkih stranaka i članova izabranih s liste grupe birača, u sljedeće četiri godine po svakom muškom vijećniku isplaćivat će se naknada od 1.358,70, a za svaku vijećnicu 1.494,57 kuna.

Najviše sredstava očekivano ide HDZ-u, koji će za šest vijećnika i tri vijećnice uprihodovati 12.635,91 kunu. SDP-u ide oko 7 tisuća kuna, Akciji mladih oko 4.200, a HSP-u, Domovinskom pokretu i Stranci umirovljenika po 1.358 kuna. Treba naglasiti da na ova sredstva ne mogu računati vijećnici, već ona idu izravno u stranačko središte. Ako neki vijećnik „promijeni dres", sredstva svejedno do kraja idu stranci pod čijim je članstvom ostvario mandat.

S nezavisnim vijećnicima s liste Enija Meštrovića situacija je drugačija, jer oni iznad sebe nemaju stranku, pa će iznos svakog mjeseca „sjedati" na njihov račun, uz 1.000 kuna vijećničke naknade, na koju su također ostvarili pravo. Po 1.358 kuna dobivat će u sljedeće četiri godine Vito Dovranić, Željko Krizman, Enio Meštrović i Rino Rados, a po 1.494 kune Drita Dunatov, Adela Frank i Anadia Kožul.

Razlika u iznosu za muške i ženske vijećnike proističe iz zakona kojim se nalaže uvećanje od 10 posto za članove podzastupljenog spola u predstavničkom tijelu, u ovom slučaju vijećnica.