Tomislav Letinić dobio je novi četverogodišnji mandat direktora Tržnice Zadar. Direktore gradskih poduzeća postavlja Skupština društva, koju predstavlja gradonačelnik Branko Dukić. Pročelnik Ivan Mijolović je kao ovlaštena osoba pozitivno ocijenio Letinićev rad te mu omogućio ostanak na čelu gradske firme.

U prve dvije godine mandata Letinić je povećavao prihode po milijun godišnje, u pandemijskoj 2020. prihodi su očekivano pali, ali su u ovoj ponovno porasli za milijun kuna, pa je društvo poslovalo pozitivno, s oko 200 tisuća kuna dobiti. Osim toga, postala je partner u organizaciji različitih manifestacija poput Adventa u Zadru, a upečatljiv projekt koji je odrađen na isteku mandat je obnova zadarske ribarnice.

- Ribarnicu smo uredili dijelom vlastitim sredstvima, dijelom bespovratnim sredstvima preko Zadarske županije. Kroz ovaj mjesec trebali bismo urediti sanitarni čvor i skladište, kako bi projekt bio do kraja zaokružen, kaže nam Letinić.

Što se tiče samog Adventa, on je krenuo nešto sporije zbog poznate situacije s COVID propusnicama, ali i to je na kraju uspješno prebrođeno.

- Tražili smo u nekoliko navrata da s taj ulazak liberalizira, ali nam nije dopušteno jer su propisi oko zaštite zdravlja u pandemiji u ovom trenutku dosta strogi. Turistička zajednica pojačala je glazbeni program, umjesto dva događaja organizirala i do četiri ili pet tjedno, pa se to uspjelo nadoknaditi. Koliko sam čuo od ugostitelja, na kraju su ipak uspjeli ostvariti zaradu, kaže Letinić.

Izrazio je nadu da će Advent zbog toga ostati atraktivan i u sljedećim godinama, pogotovo zbog očekivanog slabljenja ili prestanka pandemije.