Tijekom ljetne turističke sezone, odnosno ljetnog reda letenja, Zračna luka Zadar planira zaposliti 137 sezonaca, što je do sada najveći natječaj za posao na određeno vrijeme.

Polovicom prosinca 2021. godine raspisan je natječaj koji će biti otvoren do 15. siječnja gotovo za sva tražena zanimanja, osim za električara i informatičara, za koje je rok prijava 14. siječnja.

Prema broju od 16 radnih mjesta, tražene su grupovođe sortirnice. Za dvije kategorije manipulanata otvoreno je 18 radnih mjesta. Zračna luka zapošljava čak 30 referenata putničkog prihvata opreme 2. i 3. kategorije. Uz srednju školu koja se traži za sve oglašene poslove, za ovo je potrebno imati dvije godine radnog iskustva, engleski jezik te osnove znanja informatike.

Posla ima za 17 prodavača i prodavača demonstratora u bescarinskoj trgovini na aerodromu, a traži se godina radnog iskustva i spremnost rada u dvije smjene kao i za ostale poslove. Za jedno mjesto RTG operatera opreme dovoljan je mjesec dana radnog iskustva, dok za šest kontrolora parkirališta radno iskustvo nije niti važno. Ali je za kontrolore opsluživanja zrakoplova. Na natječaj za četiri radna mjesta traži se 6 mjeseci iskustva.

Posao na aerodromu može dobiti 13 pomoćnih kuhara, 12 pomoćnih čistačica te po tri pomoćna kuhara i pomoćna radnika u kuhinji. Traži se i pet skladištara u skladištu avioprodaje i jedan radnik u održavanju okoliša.