Nakon što objavili tekst o zapuštenosti Kapetanskog, oglasila se gradska vijećnica Adela Frank s objavom kako je upravo Nezavisna lista Enia Meštrovića uložila amandman u kojem su tražili komunalnu sanaciju Kapetanskog.

U obrazloženju tog amandmana navodi se kako je infrastrukturno uređenje tog prostora preduvjet kako bi se urbano prilagodio mladim ljudima za organizaciju bilo kakvog događanja: koncerata, predstava, sportskih događanja. Klub vijećnika NL podsjeća na arhitektonski natječaj iz 2015. godine kada je za ostvarenje prvonagrađenog rada trebalo 12 milijun kuna.

Do ostvarenja tog natječaja, Klub vijećnika Nezavisne liste EM, predložio je sanaciju u skladu s financijskim mogućnostima.

To im je na sastanku s izvršnom vlasti obećao pročelnik za komunalne poslove Robertino Dujela s rokom izvršenja do travnja 2022. godine. Prihvaćajući amandman, pročelnik Dujela je najavio zamjenu ograde te javne rasvjete za koju treba naći spoj električne energije na mrežu javne rasvjete, ako treba i prekopom, napisao je Dujela. Naručiti podaskavanje, sanaciju i bojanje tribina. Ukoliko su potrebni građevinski radovi, uključiti i ugovorenog izvođača kamenoklesarskih radova, navodi Dujela, misleći na Stipčevića.

A Nasadi su ti koji bi trebali "nastaviti sa započetim intervencijama u zelenilo", napisao je pročelnik.

Zelenu površinu Kapetanskog, Nasadi imaju u svom redovnom programu održavanja. Ovog tjedna je naš foto-reporter Tomi Burčul slučajno naletio na uklanjanje dva stabla bagrema koja su se osušila. To je bio povod oživljavanja priče o Kapetanskom (mostu) koji se, ne treba zaboraviti, nalazi na zidinama uvrštene na listu svjetske baštine kao nasljeđe venecijanskog obrambenog sustava.