Povećava se broj škola koje nakon praznika uvode online nastavu. Nakon Strukovne škole Vice Vlatkovića i Tehničke škole, kroz vikend su od nastave u razredu odustale Gimnazija Jurja Barakovića i Medicinska škola Ante Kuzmanića.

„Nastava će se od 10. siječnja 2022., izvoditi online, po modelu C. Nastavni sat će trajati 45 minuta, veliki odmor 15 minuta. Razlog prelaska na on line nastavu je trenutno pogoršanje epidemiološke situacije i potreba usporavanja širenja virusa među populacijom. Model C primjenjivat ćemo za sada ovaj radni tjedan (10. do 14.siječnja), a za dalje ćemo vidjeti ovisno o situaciji", navodi se u obavijesti Medicinske škole Ante Kuzmanića koju potpisuje ravnateljica Anita Basioli.

Na tome neće stati, pa je tako jutros u gradski stožer stigao zahtjev Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, koja će od sutra također otići „online".

- Pratili smo situaciju do zadnjeg trenutka. Troje djelatnika nam je u samoizolaciji a javilo nam se i dvadesetak učenika iz različitih razrednih odjeljenja, pa smo odlučili pričekati još tjedan dana, dok se ne „raščisti situacija". Mislim da bi bilo bolje da se drugi dio zimskih praznika spojio s ovima, nego da opet za mjesec dana imamo tjedan dana odmora, rekao nam je ravnatelj Gimnazije Jurja Barakovića Ranko Artuković.