Sedam dana nakon što je županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač kao ribarski inspektor u svom očitovanju Ministarstva poljoprivrede otvorio temu o tunama uvezenim iz Libije, navodno bez papira, a koji su sređivani u samom Ministarstvu, slijedi mogući nastavak priče.

Pupić Bakrač oglasio se novim priopćenjem:

- Iz dva relevantna izvora unutar sustava dobio sam info da je DORH dobio nalog da zaštiti ministricu te pokrene progon protiv mene. Ono što sam odgovarao medijima vezano za problematiku libijske tune nema elemenata zbog kojih bi DORH uredovao, moguće su jedino privatne tužbe iako smatram da ni za njih nema elemenata. Ili misle kopati da bilo što nađu pa da me progone isto kao zadnji put kada mi je policija pretresala kuću? Bila bi sramota da me se opet progoni i maltretira zbog ukazivanja na problematiku. Također, na tvrdnje odvjetnika Ive Faričića kako se radi o tuni s Malte mogu reći kako posjedujem papirnate dokaze da se radi o libijskoj tuni, ulovljenoj u okviru njihove kvote. U prilogu Vam šaljem audio zapis mojih odgovora novinarki kojim se razjašnjava određene stvari u odnosu na uvoz tune iz Libije, napisao je Pupić Bakrač.

On je kao ribarski inspektor na godišnjem odmoru od lani. Od kada je objavio javno očitovanje na „laku povredu službene dužnosti", iz Ministarstva koje je njegov poslodavac, nitko ga nije zvao, kao ni njegovi neposredni šefovi.

- Da sam ja svojim upozorenjem na to što se događa u Ministarstvu koje bi trebalo štiti državne interese, prekršio obavezu iz radnog odnosa, oni su me trebali odmah pozvati na očitovanje. Za sad je to znakovita šutnja, kazao je Marko Pupić Bakrač.