Nakon smjene ravnatelja Ivice Erlića na sjednici Upravnog vijeća i ostavki koje su podnijeli glavni tehničar ZZHM Antun Čačić te zamjenik ravnatelja Mladen Oluić, na društvenim mrežama reagirao je predsjednik SDP-a Zadarske županije Jure Zubčić, koji je javnosti otkrio čitavu aferu.

- S obzirom da je ravnatelj Erlić smijenjen iz razloga kršenja mjere izolacije, što samo po sebi nema veze s upravljanjem ustanovom, otvaraju se neka nova pitanja na koja javnost treba znati odgovore.

1. Upravno vijeće je zatražilo očitovanje od zamjenika ravnatelja i glavnog tehničara jer Erlić tvrdi da su ga oni uputili na hitnu medicinu, suprotno protokolu za oboljele od Covida. Jesu li pritom i oni sudjelovali u pokušaju prikrivanja cijelog slučaja?

2. Također, ostaje otvoreno pitanje da li je ravnatelj Erlić uistinu imao respiratorne probleme ili je odlazak na hitnu bio samo pokušaj prikrivanja kršenja izolacije? Pitanje je potpuno opravdano s obzirom da je prema mnogim svjedocima viđen na više različitih lokacija tijekom izrečene mjere izolacije.

3. Što se uistinu krije iza ove dvije ostavke ako su svoje poslove obavljali profesionalno i stručno?

Nadam se da će odgovore na neka od ovih pitanja uspjeti dati Upravno vijeće nakon pribavljenih očitovanja te policija nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja. Po svemu sudeći ovdje još ima nepravilnosti koje treba razotkriti, napisao je Zubčić.