Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa do daljnjega je odgođena dražba za jednu od najvrjednijih nekretnina u Zadru - prostor ostataka nekad moćne tvornice šivaćih strojeva Bagat. To je drugi put da se iz istog razloga odgađa dražba preostalih nekretnina Bagata. U odnosu na prvi slučaj kad je na prodaju stavljena čestica koja ne podliježe sudskoj ovrsi nad tvrtkom Euro Ivi, ovaj put je u prigovoru zagrebačkog odvjetnika Jadranka Črnka rečeno da oni mogu napraviti dražbu, ali bez sporne čestice koja je u vlasništvu njegovog klijenta Roka Brale.

- Prvo dražbeno ročište u navedenom predmetu zakazano za 24. siječnja 2022. odgođeno je do donošenja odluke o prijedlogu treće osobe radi nedopuštenosti ovrhe i prekida dražbene prodaje, doznajemo od glasnogovornika Općinskog suda u Zadru Davora Dubravice.

Podsjetimo, nakon što su mediji objavili vijest o dražbi, zagrebački odvjetnik dostavio je prigovor zadarskom sudu. Črnko je tražio obustavu, navodeći kako se u ovršnom postupku kojeg Malu Projekt provodi se nad tvrtkom Euro Ivi prodaje dio površine koji nije u njihovom, već u vlasništvu poduzetnika Roka Brale, vlasnika tvrtke Caducaeus medic koji je kupio Bagatovu "Trgovinu". Sporna parcela predstavlja južni dio koji obuhvaća 1109 m2 od ukupno oglašenih 22.355 m2.

"Sudska praksa je pokazala kako je nezakonito prodavati nepodijeljenu nekretninu na kojoj je jedna osoba vlasnik točno određenog dijela, u ovom slučaju Brala, tada ona ne može biti suvlasnik određenog realnog dijela. Bralina parcela ne može se prodavati kao imovina koja vlasnički ne pripada Euro Ivi", ustvrdio je odvjetnik Črnko u svom prigovoru kojeg je dostavio Općinskom sudu u Zadru.

- O daljnjem tijeku postupka stranke će biti obaviještene pisanim putem, navedeno je u zaključku o odgodi dražbe kojeg je jučer donijela sudska savjetnica Milena Lokin.

Ona je ranije na zahtjev istog odvjetnika donijela i ispravak zaključka o prodaji nekretnine, kojim je tom paketu nadodana mala čestica od svega 15 m2 uz Ulicu Nikole Tesle te umjesto građevinskog zemljišta navedeno "industrijska zgrada, gospodarsko dvorište". Ukupna površina od 22.355 m2 bila je procijenjena na 33.250.000 kuna, uključujući Bralin teren koji se nalazi uz rotor.