Nešto kasnije od najavljenog, Opća bolnica Zadar raspisala je novi natječaj za dovršetak zgrade dnevne bolnice nakon što je u lipnju 2021. godine s prvim izvođačem, slovenskom tvrtkom Solida, raskinut ugovor vrijedan 37,6 milijuna kuna.

Zadarska bolnica naplatila je bankovno jamstvo s kojim su kooperanti, kojima nije bilo plaćeno, dovršili dio radova. Kao najveći zalogaj ostao je podrumski prostor, ukopan u zemlju s posebnom izolacijom, a u koji će jednog dana biti smješten uređaj za zračenje, odnosno linearni akcelerator.

Nakon izrade razlikovnog troškovnika, utvrđeno je kako je za dovršetak zgrade potrebno 180 dana i 20,9 milijuna kuna. U tu cijenu uključeni su završni građevinski radovi, obrtnički radovi te uređenje okoliša.

Detaljnije, putem natječaja za izvođača radova naručeni su "svi pripremni i završni radovi, postrojenja, potrebne prostorije i instalacije, završni radovi, čišćenje okoliša i uređenje gradilišta, osiguranje i organizacija odvijanja prometa tijekom izvođenja radova, uključivo sve pomoćne radove, te predradnje i pripomoći za sve radove prije i u toku izvođenja radova, kao i popravke nakon izvođenja te ishođenje razne atestne dokumentacije u pogledu dokazivanja projektirane kvalitete, izvješća o kvaliteti izvedenih radova i materijala i slično".

Ponude zainteresiranih građevinara zaprimaju se do 28. veljače pa bi, ako bude više sreće ovaj put, zgrada uz Ulicu Nikole Šubića Zrinskog mogla biti dovršena u drugoj polovici ove godine.

Podsjetimo kako se radovi provode u sklopu 50 milijuna kuna teškog EU projekta izgradnje i opremanja dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar, te adaptacije i opremanja dnevne bolnice Službe za kirurgiju. Ugovor o financiranju projekta produžen je do kraja 2023. godine.