Jedan od stanara MO Poluotoka javio se pismom kojim izražava nezadovoljstvo najnovijom regulacijom parkiranja s povlaštenom kartom usvojenom na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Pročelniku Robertinu Dujeli i Prometnom redarstvu uputio je dva pitanja, koja prenosimo.

1. Tko je dužan kontrolirati parkiranje u nultoj zoni za stanare Poluotoka nakon što prestane vrijeme naplate parkinga u prvoj i drugoj zoni i ako se kontrolira van vremena naplate parkinga u zoni 1 i 2 koliko često se vrši kontrola?

U vrijeme kada nema djelatnika Obale i lučica u nultoj zoni parkira tko hoće i tko stigne tako da mi stanari Poluotoka efektivno nemamo nultu zonu. Isto tako kada su mise u Sv. Frane i u Sv. Stošiji izgleda da je prešutno dopušteno sa se može raditi bilo što i parkirati bilo gdje.

2. Tko je dužan i odgovaran za sankcioniranje/uklanjanje nepropisno parkiranih vozila na parkinzima gdje naplatu vrši OiL? Voditelj parkinga OiL kaže da je prometno redarstvo odgovorno od nove godine a prometno redarstvo kaže da to nije istina!?

Generalno, nered je na Poluotoku na svim parking mjestima a pogotovo na parkingu kod samostana Sv. Marije. Prolazi su blokirani, auta na parkirnim mjestima su često blokirana i nitko ne sankcionira takva vozila. Većinom su to uvijek ista vozila iz čega je razvidno da se ista uopće ne sankcioniraju, piše čitatelj, dostavljajući fotografije koje dokazuju takvo stanje.