Jučer poslijepodne javio se Zadranin (podaci poznati reakciji) kako bi upozorio na doživljaj skupine građana koji su, naručeni jučer ujutro, došli pred ambulantu ne znajući da neće biti otvorena.

 „Srijeda jutro u 7 sati. Ispred ordinacije obiteljske medicine dr, Kristine Artuković u ulici Frane Alfirevića 8 u Zadru, počeli su se okupljati pacijenti naručeni da toga jutra obave laboratorijske pretrage. Kako je vrijeme odmicalo tako se ova grupa sve više povećavala. Nakon što ih se skupilo već desetak, u rasponu od 28 pa do onih poodmakle dobi od 84 godine, plus jedna trudnica, shvatili su da od ovih pretraga neće biti - ništa! Netko se ipak dosjetio da nakon gotovo 30-tak minuta iščekivanja, dok su još mogli micati prstima, telefonira u Dom zdravlja ZŽ (koji kao upravlja ovom djelatnošću) te upita što se događa. Glas s druge strane „mrtav - ladan" a tipično birokratski odgovara da ordinacija, pazite sad - „ neće raditi jer su liječnica i sestra zbog Covida 19 u izolaciji", napisao je naš čitatelj.

Dr. Artuković, doznali smo naknadno, više puta obavjestila svog poslodavca - Dom zdravlja.

Provjerili smo jutros kod ravnateljice Doma zdravlja, dr. Renate Bek koja nam je potvrdila da su liječnica i sestra u samoizolaciji. Obavijest smo stavili kad smo mogli, kazala je ravnateljica. Svaki dan netko od osoblja završi u izolaciji. Trudimo se pronaći zamjenu, a nemamo baš liječnika i medicinskih sestara u rezervi, dodala je dr. Bek. Do sada su zbog COVID-a privremeno bile zatvorene ambulante u Kožinu i Vrsima.

Na novinarski upit ima li to veze s testiranjem pacijenata u ambulantama obiteljske medicine, nove obaveze koja im je nametnuta od epidemiološke vlasti, dr. Bek kaže da to nije posljedica zaraze u slučaju ove ambulante.