Četvoro kandidata ispunilo je uvjete za izbor novog rektora Sveučilišta u Zagrebu - Mirjana Hruškar s Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta, Marijan Klarica s Medicinskoga fakulteta, Stjepan Lakušić s Građevinskoga fakulteta i Tonći Lazibat s Ekonomskoga fakulteta.

Malo je poznato kako je jedan od njih, Marijan Klarica, porijeklom sa zadarskog područja. Klarica je rođen 21. kolovoza 1960. u Benkovcu, oženjen je i otac dvoje djece. Od 1979. do 1984. studirao je i završio Medicinski fakultet u Zagrebu, a u njemu je gradio svoju profesionalnu karijeru.

Redoviti je profesor u trajnom zvanju Medicinskog fakulteta na kojem je doktorirao. Bio je njegov dekan, a kasnije ravnatelj Centra za kliničku primjenu neuroznanosti te predstojnik Zavoda za farmakologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Uz druge nagrade, dobitnik je Državne nagrade za znanost.

Kao glavne ciljeve svog programa Klarica vidi obnovu infrastrukture oštećene potresom, sudjelovanje u donošenju novog zakonodavnog okvira, novi način financiranja Sveučilišta i razrada načela za što uspješniju funkcionalnu integraciju sveučilišta.

Također, zauzimat će se na poboljšanju kvalitete svih oblika djelatnosti, za uključenje studenata u upravljanje, za poticanje jačanja tzv. "trokuta znanja" istraživanje - obrazovanje - inovacije, te skrbiti o očuvanju nacionalne baštine, kulture i jezika.

Senat će novog rektora izabrati na izvanrednoj sjednici u utorak 1. ožujka tajnim glasovanjem natpolovičnom većinom ukupnoga broja članova.