Rasprava oko neprovođenja SDP-ovog amandmana za Liburniju dobila je nastavak. Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta upozorio je kako korisnici socijalne skrbi i beskućnike još nisu dobili besplatne pokaze, na što je gradonačelnik Branko Dukić odgovorio da će to biti realizirano, pritom ističući da su vijećnici podizanjem ruku za razne amandmane nanijeli velike probleme u redovitom poslovanju Liburnije.

Kako iz očitovanja gradonačelnika nije dobio konkretne odgovore, poput datuma realizacije amandmana, Radeta je jučer pokušao razgovarati s resornim pročelnikom Mariom Pešutom i voditeljicom Odsjeka za socijalnu skrb Nadom Gautom. No do njih nije uspio doći. Kako je istaknuo u svojoj objavi, uz koju je priložio preslike upućenih poziva, Pešut mu se ni nakon desetog poziva nije javio na službeni telefon, kao ni Gauta.

- U 12:24 sati javlja se nepoznata osoba i kaže kako je Nada Gauta još uvijek na pauzi iako pauza traje od 11:30 do 12:00. Naravno, svi moji pozivi upućeni su nakon 12:00 sati, ali očito uzalud. Uzaludni su tako bili i pozivi građana koji su mi potvrdili kako je lakše sresti dotične u kafiću nego dobiti na telefon. Tema razgovora su trebali biti korisnici koji su mi kroz razgovor potvrdili kako im je voditeljica ureda Nada Gauta rekla da "oni taj pokaz neće dobiti, barem ne dok ona sjedi u tom uredu", poručio je Radeta.

Ovim povodom uputio je još nekoliko pitanje za gradonačelnika Dukića:

1. Zašto pročelnik Mario Pešut nije na svom radnom mjestu i zašto se ne javlja na službeni telefon?
2. Zašto voditeljica ureda Nada Gauta nije na svom radnom mjestu i zašto se ne javlja na službeni telefon?
3. Tko je uopće Nada Gauta da određuje tko će i kada ostvariti prava zajamčena odlukom Gradskog vijeća?
4. I još jednom gradonačelniče, do kada će korisnici socijalne pomoći i beskućnici čekati da netko odradi ovu formalnost oko dopisa i isti pošalje Liburniji?

Iako smo prozvane jučer zatražili hitno očitovanje, do danas ga nismo dobili.