Specijalna bolnica za ortopediju u Biogradu dobila je pojačanje u vidu dvojice liječnika ortopeda iz KBC-a Split.

Nakon što su prošle jeseni, o čemu je pisala Slobodna Dalmacija, splitski ortopedi pobunili, kolektivno otišli na bolovanje i javno obznanili kako se devastira Zavod za ortopediju i traumatologiju pri Klinici za kirurgiju KBC-a, voditelj tog zavoda dr. Darko Sršena s kolegom dr. Josipom Vidovićem, zaposlio se u biogradsku bolnicu.

- Oni tamo nisu mogli raditi zbog pandemije kojom se sve svelo na samo hitne slučajeve te su nam se javili jer žele raditi svoj posao. Ravnatelj KBC-a Split Julijan Meštrović dao nam je suglasnost za prelazak iz ustanove u ustanovu bez natječaja, kazao nam je Mate Kutleša, ravnatelj bolnice u Biogradu o kadrovskom pojačanju s liječnicima koji imaju kliničko iskustvo.

Oni su za stalno zaposleni u biogradskoj bolnici u koju putuju na posao. Tri puta tjedno s obzirom na dežurstva, pojasnio je ravnatelj bolnice u kojoj je još jedan liječnik stigao iz Splita. To je dr. Mate Bašić koji je povratnik u Specijalnu bolnicu Biograd u kojoj je bio na specijalizaciji. Ortopedske redove pojačao je i dr. Matej Jelović koji je završio specijalizaciju u pravo vrijeme jer svoj posao može nastaviti uz nove ali i stare kadrove kao što su dr. Uhoda, dr. Poropat, dr. Smolić, dr. Zubak.

Još su dva liječnika na specijalizaciji iz ortopedije te jedan iz radiologije, dodaje Kutleša.

Fizijatrija je slabija strana biogradske bolnice, ne samo što je taj odjel pretvoren u COVID, već stoga što voditeljica dr. Elizabeth Angel Ninčević polovicom godine odlazi u mirovinu. Jedna fizijatrica već im je otišla u zadarsku bolnicu, ostala je dr. Jerolima Šangulin te dr. Ana Zubak.

Timu specijalista fizijatrije biogradske bolnice pridružila se mlada liječnica iz Nacionalne memorijalne bolnice Vukovara, dr. Anamarija Gulić. Ona će dobiti stan na korištenje od gradonačelnika Ivana Kneza, koji je ujedno predsjednik Upravnog vijeća biogradske bolnice.

Na pitanje o tome kako biogradska bolnica stoji s deficitom medicinskih sestara, ravnatelj Kutleša pohvalio se činjenicom da su dvije sestre bile na ispomoći KBC-u Split na COVID odjelima te da će tamo privremeno raditi još dvije.