Sedamnaestero djece Dječjeg vrtića "Radost", odnosno Područnog objekta "Jadran" na Poluotoku u neposrednoj blizini crkve Gospe od Zdravlja, jučer je posjetilo Radio 057 u pratnji odgojiteljica Kroacie Ivanković Pastorčić i Kristine Grgurović.

Mališani skupine "Sovice" iz DV Jadran rano jutro započinju slušajući Radio 057, smišljajući koreografije uz zvuke pjesme "Zadar je u srcu mome". Naime, ovaj kratki spontani ritual razvio se jer s Radija čuju poznat glas tate djevojčice Jone Valčić, odnosno našeg voditelja Davora Valčića.

- Djeca su počela pokazivati veliko zanimanje za ovaj medij. Interesantno im je kako je Davor netom prije stajao ispred njih i zabavljao ih šaljivim dosjetkama, a sada se njegov glas širi našim prostorom, kazala nam je odgovorna odgojiteljica Irena Antonić, magistra ranog i predškolskog odgoja.

"Radijo je tamo kad prema svim ljudima pričaš, prema malijon ljudi, to je težak posao", komentira jedno jutro dječak iz skupine.

- S obzirom na visoki stupanj dječje intrizične motivacije odlučili smo u suradnji s roditeljima prihvatiti inicijativu Davora Valčića i odazvati se gostovanju na Radiju 057. U vrtićkom kurikulumu njegujemo partnerstvo s roditeljima te su nam sve obitelji koje doprinose dječjem razvoju dobrodošle. Djeca se vesele ovakvim susretima kroz koje raste zajedništvo i suradnja u vrtiću i okruženju u kojem žive. Od najranije dobi djecu kroz zabavu, igru i njima prihvatljive načine izražavanja uključujemo na aktivno sudjelovanje u životu i istraživanje zajednice te time doprinosimo njihovoj motivaciji za stvaranjem. Kad 17 mališana odvedete na jedno poticajno i zabavno mjesto kao što je radio, zadovoljstvo je promatrati dječje kreativno stvaralaštvo i ekspresivno djelovanje u svakodnevnom životu, dodala je odgojiteljica Antonić.

"Sovice" su snimale jinglove, upoznale voditelje, zanimale se za tehnički dio rada, častile se, na Radiju se i udomaćile, a zatim se vratile u vrtić s jednim posve novim iskustvom nakon kojeg će im slušanje našeg Radija biti još zabavnije i ljepše!