"Treća sreća" upalila je za dio kamenoloma u Ulici Danijela Farlattija, koji se prodavao kroz stečajni postupak nad tvrtkom Euromakina.

Dvije tvrtke privukao je pad cijene te nekretnine s 4,6 na 1,1 milijuna kuna. Rješenjem Trgovačkog suda u Splitu, nekretnina je dosuđena tvrtki Pinčić iz Zemunika, registriranoj za pripremne radove na gradilištu. Pinčić se nadmetao sa zagrebačkim KorBox, tvrtkom za iznajmljivanje nekretnina čiji vlasnik Pero Kordić trenutno ulaže u uređenje bivše zgrade VOX-a na Voštarnici, koju je kupio 2018. godine sa svojoj drugom tvrtkom, anagramskog naziva Boxkor.

Za kamenolom na Pločama dvije su firme priložile ukupno 15 ponuda, a licitacija je stala na 1,3 milijuna kuna, koliko je ponudio Pinčić. Zemunička tvrtka tako je postala vlasnik osam čestica na adresi Danijela Farlattija bb. Površina od ukupno 12.434 m2, koja se vodi kao "Imovina Crno", upisana je u Registar eksploatacijskih polja kao dio eksploatacijskog polja tehničko-građevnog kamena Ploče. Novi vlasnik morat će je dovesti u red jer nekretnina nije slobodna od stvari zbog otpada koji se tu nalazi već godinama.

Prema prijedlogu stečajnog upravitelja Dražena Vidmana, sredstvima od unovčenja Imovine Crno podmirit će se obveze stečajne mase i dio tražbine razlučnog vjerovnika APS RE SERVICE.