Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije izvijestila je na svojoj stranici kako je za novog ravnatelja izabran Ivica Pintur.

Upravno vijeće AGRRA-e je na svojoj 56. sjednici jednoglasno donijelo odluku o imenovanju Ivice Pintura ravnateljem Ustanove, nakon obavljenog razgovora s kandidatima te analize njihovog Plana i programa rada AGRRA-e za naredno razdoblje, navodi se u priopćenju.

- U prvom redu želim zahvaliti Upravnom vijeću na ukazanom povjerenju. Izrazito cijenim doprinos svih zaposlenika koji su do sada uložili u rad ustanove. Pred nama su nove prilike za dodatni iskorak i nove ideje koje će doprinijeti razvitku cijelog ruralnog područja Zadarske županije, istaknuo je novi ravnatelj AGRRA-e, imenovan na mandat od četiri godine.

Natječaj je raspisan nakon isteka mandata Vladimiru Kovačeviću, koji je neko vrijeme obnašao i dužnost vršitelja dužnosti. Protukandidati Pinturu su bili Zdenko Jukić i Davor Čerkuč, ali se od objave kandidatura s velikom izvjesnošću previđalo kako će ravnatelj biti upravo Pintur, član HSP-a, koalicijskog partnera HDZ-a. Iako se špekuliralo kako će Jukićeva i Čerkučeva prijava biti odbačene kao nepotpune, oni su obavili razgovore s Upravnim vijećem, koje je vrednovalo i njihove programe.

U Upravnom vijeću AGRRA-e su Ante Župan, Mate Mikulić i Mate Lukić.