Županijski vijećnik i vijećnik u Obrovcu Ivan Matić upozorio je kako se sjednica Gradskog vijeća još jednom saziva istovremeno sa Županijskom skupštinom, a razlog je po njemu jasan - nastojanje gradonačelnika Ante Župana da se izbjegne dolazak novinara i propitivanje vijećnika o novom poslovnom potezu, koji bi mogao biti u domeni sukoba interesa.

- Ovaj vrhunski manevar našeg dragog vođe trebao je spriječiti izlazak u javnost dodatnog zaduživanja od 6 milijuna kuna i odluku o kupnji zemljišta čiji je vlasnik gradonačelnikov bratić i bivši ravnatelj gradonačelnikovog propalog staračkog doma u Krapini! Naravno da sam gradonačelnika odmah pitao da li je i u kakvim rodbinskim i poslovnim odnosima sa sa Petrom Županom što je ovaj iz nekog razloga shvatio kao provokaciju i nije mi odgovorio. Na pitanje zašto tako hitno kupuje zemljište u trenutku kada se zadužujemo da bi imali novaca za osnovne poslove odgovor je bio da će se graditi parking, a na moje pitanje "parking za što" mrtav hladan ciničnio je odgovorio "pa za četri točka, što drugo!", napisao je Matić na svom Facebook profilu.

- Zaključak šeste sjednice je da će se grad dodatno zadužiti za 6 milijuna kuna i da će gradonačelnik od svog bratića i bivšeg poslovnog suradnika našim novcem kupiti par tisuća kvadrata zemljišta kako bi hitno napravio parking, piše Matić.

Komentar smo potražili u Gradu Obrovcu, ali gradonačelnik Župan danas nije dostupan.