U planu e-savjetovanja gradske uprave je Odluka o načinu pružanja javne usluge sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Zadra. Radi se o odluci koja je usklađena s izmjenama zakona o otpadu. Ona će donijeti nekim veće a nekima moguće i manje računa koje će im po zakonskim izmjenama slati Čistoća. U kakvoj poziciji će biti građan i tzv. veliki korisnici, a u kakvoj sama Čistoća po pitanju novog obračuna svojih usluga, javnost će otkriti idućeg mjeseca.

Grad Zadar će na internetsko savjetovanje koje se pokazalo prazna zakonska forma, staviti i Odluka o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada. Prijedlog te odluke kreira se u Odjelu za komunalnu djelatnost.

Upravo su oni inicijatori gradnje prirodnih barijera koje bi trebale spriječiti odbacivanje smeća u šumu Musapstan.

Nažalost, to je uobičajena praksa i ponašanje građana, a naročito onih koji im rade na renoviranju te umjesto na deponiju stare školjke, pločice i namještaj, iskrcaju u šumu.

Gradska uprava s mjerama kojima se to zabranjuje, uzalud troši novce na sanaciju. Iz Čistoće ne prestaju apelirati kako svatko može jednom godišnje dobiti kontejner od dvije tone za besplatno odvoženje smeća.

Idealno za preuređenje stambenog prostora kao što se vidi u ovom aktualnom primjeru.