U četvrtak je općinski načelnik Šime Sekula potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nastavak smjenskog rada u Dječjem vrtiću Leptirići u Bibinjama.

Riječ je o dodjeli bespovratnih sredstava za otvoreni trajni poziv „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja„.

- Velik je ovo korak i nastavak ozbiljnog i odgovornog rada za sve skupine našeg društva.
Naši mališani dobit će dodatni kvalitetni predškolski odgoj u vidu novih programa i aktivnosti, a u okviru ovog projekta nabavit će se i dodatna oprema za poboljšanje i proširenje usluga našeg Dječjeg vrtića Leptirići.

Treba naglasiti da se nastavkom ovog projekta omogućila dodatna satnica logopeda što je od velike koristi za mališane kojima je ova terapija potrebna.

- Općina Bibinje trudi se svake godine dodatno unaprijediti standard kojeg djeca i mladi imaju na području naše općine, a posebno vodimo računa o  potrebama najmlađih.
Preko ovog projekta u našem vrtiću omogućen je nastavak smjenskog rada , čime se roditeljima koji svoje radno vrijeme nisu mogli prilagoditi dosadašnjem radnom vremenu vrtića, daje mogućnost da bez  straha ostave djecu na brigu odgojiteljicama i odgajateljima.

Projekt će pružiti i kvalitetnu uslugu odgojno-obrazovnog programa kroz sportski i glazbeni sadržaj te dodatno usavršavanje zaposlenika Dječjeg vrtića Leptirići.

- Kad zbrojimo prvi projekt smjenskog rada i ovaj nastavak, dolazimo do iznosa od preko 4,8 milijuna kuna za naše mališane i njihove roditelje te za općinski proračun, rekao je načelnik Šime Sekula.