Policija je evidentirala dva slučaja u kojim se dvojica 54-godišnjaka bave nečastivim poslovima.

U Policijskoj upravi zadarskoj dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te prijetnja.

Policija je otkrila oružje provodeći kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom u svezi kaznenog djela prijetnje na štetu 41-godišnjaka. Temeljem naloga suda obavljena je  pretragu doma i drugih prostorija koje 54-godišnjak koristi na širem zadarskom području. Policija mu je pronašla drveni vojni sanduk s 865 komada streljiva, 5 spremnika za automatsku pušku,  jedan zatvarača za automatsku pušku, 14 detonirajućih kapisli i štapin.

Pronađeno oružje i streljivo su mu oduzeti, a protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog sumnje u nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te prijetnju.

Drugi slučaj je povezan s drogom.

Pripadnici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Naime, od njega je tijekom kriminalističkog istraživanja oduzeta oprema za uzgoj konoplje, 3 stabljike konoplje te oko 26,5 grama marihuane. Protiv 54-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnosi se kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kao i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju opojnih droga.