Jučer je održano Upravno vijeće Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije na kojoj je sada već bivši ravnatelj Vladimir Kovačević podnio izvještaj o radu AGRRA-e u prošloj godini. Nakon što završi natječajna procedura on će obaviti primopredaju s izabranim ravnateljem Ivicom Pinturom, pravnikom po struci koji dolazi iz Zavoda za hitnu medicinu.

Od samog osnutka te agencije, a bilo je to 2013. godine, ravnateljsko mjesto i članstvo u Upravnom vijeću pripada HDZ-ovim koalicijskim partnerima, pravaškim strankama, kako god se one zvale.

Iz te kvote je prije devet godina izabran Vladimir Kovačević, dipl. ekonomist koji je kao HSS-ovac bio predsjednik skupštine Zadarske županije. Kovačević je bio prvi ravnatelj te županijeke agencije te je 2017. godine dobio novi mandat kojeg je završio, ali se nije javio na novi natječaj. Ipak, Kovačević ostaje raditi u Agenciji na mjestu voditelja odsjeka za pripremu EU projekata. Agencija uz ravnatelja ima 10 stalno zaposlenih i sedmero na projektima, izvijestio nas je Ante Župan, predsjednik Upravnog vijeća AGRRA-e.

Vladimir Kovačević očito je ispao iz političkih križaljki. On je u listopadu 2021. godine podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Zavoda za hitnu medicinu, ustanove koja je također u rukama "pravaša".