"Priključak na prometnice je definiran u sklopu građevinske dozvole. Grad Zadar će urediti pješačke staze na česticama zemlje u svom vlasništvu."

Tako glasi odgovor na novinarska pitanja vezano za gradilište Lidla te neuređeni pješački dio na Putu Murvice.

Pitali smo nadležne koliko vode računa o interesima građana u javnom dijelu te ulice koja na raskrižju s Ulicom 7. Domobranske pukovnije dobiva obrise povećanog pritiska u prometu i nesigurnosti za pješake.

Nisu odgovorili na novinarski upit jesu li iz Grada Zadra dali suglasnost za nove izlaze i ulaze na te dvije ceste. Međutim, to su napravili u sklopu suglasnosti na građevinsku dozvolu koju je Lidl dobio prošlog ljeta. Oni su postali i vlasnici terena kojeg su kupili od tvrtke BMP Asset te su formirali novu česticu, izvan koje ostaje pojas od BMP Asseta.

Prema ISPU sustavu, crvenkasta linija je granica u koju je na Murvičkoj ucrtan Grad Zadar. Taj nogostup završava na uglu Murvičke i Ulice 7. Domobranske pukovnije kojeg je, prema stanju na terenu, na malom dijelu do ulaza na svoje parkiralište uredio Lidl. Sporan je pješački koridor uz Murvičku - jednim dijelom je u zemlji jer nikad nije uređen, a do novog ulaza na prostor Lidla ne sliči ni na što.

Kako doznajemo, zelenilo će se prema projektu zasaditi između nogostupa na Murvičkoj i parkirališta. Kad će Grad urediti taj nogostup, to se ne zna, jer ga u planovima Odjela za komunalne poslove nema za ovu godinu, izjavio je pročelnik Robertino Dujela te je lopticu prebacio pročelniku Darku Kasapu. On se pak poziva na uređenja dijela Murvičke u sklopu aglomeracije do kojeg neće tako brzo doći. A Lidl je blizu otvorenja s obzirom na to da je u tijeku zapošljavanje prodavača.