Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja poginulih hrvatskih branitelja Željka Birkića, Tihomira Mitrovića, Nevena Birkića i Damira Vestića u četvrtak, 3. ožujka obilježena je 29. godišnjica njihove pogibije. 

Spomen obilježje nalazi se na starom dijelu Jadranske magistrale između Pakoštana i Draga. Pakoštanski župnik don Jerolim Lenkić dao je odrješenje za pokoj njihovih duša. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim braniteljima počast su odali obitelji poginulih, UHBDDR Općine Pakoštane, Udruga dragovoljaca 90. MUP-a i ZNG-a 91. i Udruga SJP Poskoci Zadar.

Toga kobnog dana u području Drage, po povratku s PP-a s kojeg se nije djelovalo, nastradala je posluga VBR-a 128 mm „OGANJ", kada su se aktivirale rakete na lanseru dok je vozilo bilo u hodnji. Poginuli su Damir Vestić, Željko Birkić, Neven Brkić i Tihomir Mitrović. Poginuli branitelji bili su pripadnici 112. brigade HV. Obilježavanju ove obljetnice bilo je nazočno 40 hrvatskih branitelja. Nakon odavanja počasti ispred spomen obillježja, župnik don Jerolim Lenkić održao je misu zadušnicu za sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Don Jerolim Lenkić i svi nazočni branitelji molili su za prestanak rata u Ukrajini i mir u svijetu.