Iako je odluka o 3. izmjenama DPU zone centralnih funkcija Višnjik na Gradskom vijeću donesena u svibnju 2020. godine, tek u siječnju ove godine gradonačelnik Branko Dukić  formalno je odlučio o izrađivaču tog plana za 77 tisuća kuna bez PDV-a.

Bit će to kao i do sad Block projekt zadarskog arhitekta Željka Predovana. Izmjenama istog Plana iz 2014. godine radilo se na usklađenju prometa: izvedene dionice Ulice Domovinskog rata i spoja na Put Stanova s projektiranom Ulicom Hrvoja Ćustića. U taj DPU unesen je kružni tok na križanju ulica Stjepana Radića i Andrije Hebranga, te ulica bana Josipa Jelačića i Andrije Hebranga. Ovaj kod ulaza u PU zadarsku tek će se sada napraviti uz pomoć novaca iz MUP-a.

Prema početnom planu, svojedobno je VOX na prostoru uz Kaufland podigao građevinu koja je trebala biti sjedište medijskog carstva Rena Sinovčića.

VOX je završio u stečaju, a nedovršenu građevinu 2018. godine kupio je vlasnik tvrtke Boxkor iz Zagreba, Pero Kordić. On je od Grada Zadra tražio III. Izmjene i dopune tog Plana.

I novi vlasnik je dugo čekao s dovršenjem i uređenjem zgrade na kojoj su u posljednje vrijeme vidljive promjene. Sada mu treba dokument o prenamjeni prostora što je glavni cilj izrade trećih izmjena DPU-a.

U obuhvatu tog plana nalazi se još jedna poslovna građevina koja može biti prenamijenjena u stambenu pa da DPU bude do kraja ostvaren. Kao i „dovršenje atraktivne stambene zone s kompletnim pratećim javnim i društvenim sadržajima", navodi se u odluci o izradi 3. izmjena DPU-a.

Utvrdit će se i nove odredbe za provođenje radi potrebe gradnje zgrade, izvršiti reorganizacija površina javne i društvene namjene te preispitati uvjeti za rekonstrukciju i izgradnju komunalne infrastrukture i prometa, urbanistički je zadatak arhitekta Predovana koji će se vjerojatno uskoro naći na javnom uvidu.