Iako je 2019. godine vlasnik Hostela 4 You preko svoje firme Green Tech Construction postao vlasnikom nekad vojnog objekata, nazvanog Hotel Iž, on bi se tek ove godine trebao preobraziti u novi hotel s tri zvjezdice kojem se još ime ne zna.

A mogao bi ostati hotel Iž, nazvan po tom zadarskom otoku. To će odlučiti vlasnik GTC,  Anthony Ninčević, sin zadarskog građevinskog poduzetnika Mladena Ninčevića kojeg smo zamolili da nam predstavi planove za hotel Iž.

Njih je, naravno, poremetila korona od 2020. godine pa i sada kada su radovi stvarno počeli na unutrašnjem uređenju. To je samo adaptacija onog što postoji - a to je stotinjak soba određene veličine. Sve ostaje isto, samo će se mijenjati drvenarija i vanjska stolarija, urediti fasada, modernizirati prostor restorana. Gabariti se nigdje ne mijenjaju, ali bi se trebao redizajnirati unutrašnji i vanjski izgled bivšeg hotela Iž na Voštarnici.

- Veliki plato unutar stambenog bloka funkcionira kao javna površina. Nastojat ćemo s Gradom to zajednički urediti. Ako ne, morat ćemo sami, najavio je Ninčević koji nije mogao sa sigurnošću reći hoće li biti spremni za ljetnu sezonu.