Godišnja skupština Nacionalnog vijeća Papinskih misijskih djela održava se u Zadru od 7. do 9. ožujka u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević.

U ponedjeljak, 7. ožujka je dolazak i okupljanje sudionika u poslijepodnevnim satima, najavili su u programu iz Zadarske nadbiskupije.

Susret počinje u  utorak u dvorani Sjemeništa.

Na početku rada Skupštine prigodne govore će uputiti: zadarski nadbiskup Želimir Puljić, predsjednik HBK, krčki biskup Ivica Petanjak, predsjednik Vijeća za misije HBK, mons. Luka Tunjić, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH, s. Ivana Margarin, nacionalna ravnateljica Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj.

Potom će s. Ivana Margarin podnijeti godišnje izvješće o radu Nacionalne uprave Papinskh misijskih djela u Hrvatskoj za 2021. godinu te će uslijediti rasprava o izvješću nacionalne ravnateljice Papinskih misijskih djela.

Od 11,00 sati svoj rad će predstaviti i izvještaje podnijeti nad/biskupijski ravnatelji Papinskih misijskih djela.

Poslijepodne će sudionici susreta će razgledavati Nin, sjedište prvog hrvatskog biskupa. Koncelebrirano misno slavlje u 18,00 sati u župnoj crkvi sv. Anselma u Ninu predvodi krčki biskup Ivica Petanjak.

U srijedu će se predstaviti  kalendar "Godišnjice u 2022", i prijedloge za 2022./23. godinu  nad/biskupijski ravnatelji Papinskih misijskih djela.

Skupština Papinskih misijskih djela svake godine održava se u drugoj biskupiji. Na tom susretu nad/biskupijski ravnatelji iz svih hrvatskih biskupija raspravljaju o ostvarenome u misijskoj animaciji i iznose daljnje planove kako bi kod pastira i kod vjernika porasla misijska svijest i odgovornos