Gradonačelnik Branko Dukić uputio je na Gradsko vijeće prijedlog odluke o raspuštanju mjesnih odbora Bokanjac i Brodarica. Kako je navela izvjestiteljica, pročelnica Dolores Grdović-Kalmeta, nakon provedenih izbora za Gradsko vijeće, mandat su dobili Marija Petani, koja je istovremeno bila predsjednica vijeća Mjesnog odbora Brodarica, te Enio Meštrović, predsjednik vijeća Mjesnog odbora Bokanjac.

Statutom Grada Zadra i Zakonom o lokalnim izborima definirana je nespojivost navedenih dužnosti, kao i mirovanje mandata gradskih vijećnika u mjesnim odborima.

- S obzirom na njihove dužnosti predsjednika vijeća mjesnih odbora, bilo je potrebno u roku od 60 dana od dana prestanka mandata izabrati nove predsjednike, što nije provedeno. Na prijedlog gradonačelnika predstavničko tijelo može raspustiti vijeće mjesnog odbora ako ono ne izvršava povjerene mu poslove, navedeno je u prijedlogu odluke o raspuštanju mjesnih odbora.

U Mjesnom odboru Brodarica HDZ je osvojio četiri mandata, te je uz podršku koalicijskog partnera Klarisa Perića većina za predsjednicu izabrala Mariju Petani. Akcija mladih ima tri člana, a SDP jednoga. Na Bokanjcu je većinu imala lista Enija Meštrovića.

- Mi smo u situaciji da je moj zamjenik također vijećnik, a treći član poduzetnik koji nema vremena za obveze predsjednika. Kako nas relativno brzo čekaju novi izbori, do njihovog raspisivanja trebao bih privremeno voditi vijeće. Moram napomenuti i da su mjesni odbori uvođenjem projekta KVARTipo ionako izgubili svaki smisao, jer o ničemu ne odlučuju. On je uveden kako bi pojedinci i izvršna vlast kroz njega mogli gurati svoje projekte mimo mjesnih odbora, kaže Meštrović.