Marko Pupić Bakrač  uputio je pismo DORH-a i PU zadarske te od njih ponovno zatražio istragu u potrazi za  odgovorom kojeg ne može dobiti kao županijski vijećnik, a nakon sudske  presude u kojoj je Narodni muzej kao županijska ustanova izgubila spor protiv novinske kuće.

 Poštovani,

kao županijski vijećnik više puta sam postavljao pitanja tko plaća troškove ovog postupka i odvjetnika budući je isti odvjetnik zastupao Narodni muzej, Renatu Peroš i Davida Ricova te zašto je Narodni muzej kao pravna osoba tužio novinare zbog pisanja o Renti Peroš i Davidu Ricovu. Na pitanja nikada nisam dobio odgovore. Sve ovo sam prijavio i Vama sa zahtjevom za istragu, poduzimanje radnji i mjera iz vaše nadležnosti. Nakon godina čekanja na moju prijavu nisam dobio nikakav odgovor.

Sada kad je sud donio pravomoćnu presudu razvidno je da je Narodni muzej oštećen budući na njegov teret padaju troškovi suđenja i odvjetnika. I malo dijete bi tu moglo ustanoviti činjenice i okolnosti u roku odmah a Vi niste u stanju godinama !? Nadam se da će Vas pravomoćna sudska odluka prosvijetliti i ubrzati. Molim da me se kao prijavitelja obavijesti o stanju predmeta.

Srdačan pozdrav
Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač