Policija provjera istinitost dojava o pokušajima otmice djece u Zadru, koje su se proširile društvenim mrežama i unijele nemir među roditeljima.

U srijedu su zaprimili dojavu prema kojoj se takav slučaj dogodio dan ranije, u utorak u popodnevnim satima, na području Stanova. Prema navodima dojavitelja, kraj djeteta se zaustavilo vozilo koje nije zadarskih registracija. No policija nakon provjere nije pronašla to vozilo.

- Na temelju dosad prikupljenih saznanja, nisu potvrđeni navodi o počinjenom prekršajnom ili kaznenom djelu na štetu djeteta. Nastavljamo s radom dok ne provjerimo sve činjenice, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.

Za drugi slučaj policija je doznala iz medija koji su na društvenim mrežama uočili objavu sljedećeg sadržaja:

- Upravo smo dobili mail od učiteljice. Jučer (9. ožujka) u 13:30 sati je pokušana otmica djeteta na putu do škole. Srećom, bezuspješna. To znači da više ne mogu djeca niti u školu sama. U što se ovaj svijet pretvara, mati mila.

Prema informacijama koje su se proširile društvenim mrežama, ovaj se slučaj dogodio na području Belafuže/Petrića gdje su navodno dva mlađa muškarca u bijelom kombiju zaustavila dvije djevojčice.

Iz policije provjeravaju ove informacije i njihovu povezanost te umiruju javnost ističući kako nema potrebe za panikom. Sve koje imaju saznanja o ovim događajima, pozivaju da im se jave na 192.