Danas su otvorene ponude za dovršetak zgrade dnevne bolnice na natječaju koji je iznjedrio samo dva kandidata za posao procijenjene vrijednosti 20. 9 milijuna kuna.

S većim iznosima javile su se Constructa Terra s ponudom od 24.7 milijuna dok je ponuda zajednice splitskog i zadarskog Lavčevića iznosila 33. 5 milijuna kuna - bez uračunatog PDV-a.
Iako se uvelike razlikuju u iznosu ponuda, postoji poveznica među kandidatima na natječaju zadarske bolnice. To je Goran Miloloža - bivši direktor i suosnivač Lavčevića Zadar i Lavčevića Šibenik.

On je u listopadu 2020. napustio obje te firme da bi krajem godine osnovao svoju Constructa Terra zajedno s Antoniom Čondrićem.
Iako su oni lani dobili posao od Bolnice na uređenju dijela Poliklinike u vrijednosti od nešto više od 600 tisuća kuna, pitanje je hoće li proći na ovom natječaju koji se financira iz EU projekta iako imaju nižu ponudu.

Naime, ponuditelji moraju dokazati da su u posljednjih 5 godine sudjelovao u minimalno jednom projektu kao glavni i odgovorni izvođač objektu investicijske vrijednosti 20 milijuna kuna.

Za Lavčević je to neupitno ali njihova cijena odskače od procjene što može također biti razlog poništenja natječaja ili traženja dodatnog izvora financiranja. Tako je bilo i kod prvog ugovora s izvođačem radova 2019. godine. Procjena vrijednosti je tada bila 32,2 milijuna kuna, i tek uz suglasnost Županije odobrena ponuda slovenske tvrtke Solida od 37,6 milijuna kuna.

Umjesto izgradnje i opremanja  zgrade dnevne bolnice za godinu i po dana, sa Solidom je lani raskinut ugovor.

Novi rok je 180 dana, a veliko je pitanje kako će i kada završiti ovaj natječaj za dovršetak zgrade dnevne bolnice. U njoj je, prema nacrtima Capital - inga koji su bili u sklopu natječajne dokumentacije, predviđen novi hitni bolnički prijem te dodatak zgradi u kojem će biti linearni akcelerator na dubini od 8 metara. Upravo su se tu Slovenci ukopali prije nego što je bilo jasno da oni više nisu poslovno sposobni za dovršetak tog EU projekta.