Na početku današnje sjednice Gradskog vijeća Ante Rubeša (Akcija mladih) zatražio je skidanje točke s dnevnog reda o davanju suglasnosti i jamstva Košarkaškom klubu Zadar za podizanje kredita u iznosu od 3,7 milijuna kuna.

- Tražim to upravo zbog načina kako je informacija plasirana u javnost i načina zbog kojeg mi, koji smo odlučili preuzeti odgovornost i postati nadzornici kluba, trenutno nismo legalni. Osobno smatram da je za ovu situaciju jedino odgovorna Uprava i prijašnji nadzornici, istaknuo je Rubeša.

Iako je bio suzdržan na sjednici Nadzornog odbora kluba, Damir Burčul (HDZ) smatra kako bi se klubu trebala dati suglasnost za kredit.

- Smatrao sam da bi to bilo bolje riješiti rebalansom kako bi izbjegli kamate i troškove obrade kredita, čime bi bacili 10 tisuća eura. Klub je u takvoj situaciji da će se raspasti za mjesec dana. On nasušno treba 3,7 milijuna kuna, istaknuo je Burčul upozoravajući kako će igračitužiti klub ako im se ne isplate plaće.

Replicirao mu je Rubeša:

- Pojam pozajmica unakazio je bivši predsjednik HNK Zadar Damir Knežević jer se sada odmah implicira da se to ne treba vratiti. Što se tiče rebalansa, sramotno je da se pita novac od Grada. Želimo dignuti i puno veći kredit kako bi pokrili netransparentno poslovanje koje je bilo prije nas. Moramo biti odgovorni i plaćati kamate. Nećemo prebaciti odgovornost na građane i klub staviti u kontekst pijavice koja sisa sredstva Grada Zadra, istaknuo je Rubeša.

Treći nadzornik Enio Meštrović istaknuo je kako preduvjet za ikakve radnje, poput podizanja kredita, bila revizija koja nije napravljena.

- Ne možemo pričati dalje, zaključio je Meštrović (nezavisni).

Damir Biloglav (DP) istaknuo je kako bi o toj temi ipak trebalo raspraviti u sklopu dnevnog reda. No točka je skinuta s 14 glasova „za" te 12 glasova „protiv".