U Gradskoj knjižnici Benkovac održana je 4. Godišnja konferencija o provedbi Intervencijskog plana Grada Benkovca.

Konferencija je započela obraćanjem gradonačelnika Grada Benkovca Tomislava Bulića koji je na početku svog obraćanja kazao kako je ovo zapravo početak kraja implementacije programa integrirane, fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima među kojima je i Grad Benkovac.

Od 11 infrastrukturnih projekata jedan dio je dovršen: Stara Gradska jezgra-I faza (Tržnica, Šetnica, 2 zgrade gradske uprave), Vodovodne mreže u službi razvoja i Rekonstrukcija i sanacija nerazvrstanih cesta - I faza (rekonstruirano 5 cesta), sok je jedan dio u završnoj fazi izvođenja radova: Turističke tematske rute i Zavičajni muzej Benkovac (izvođenje radova i opremanje). 

Na ostalim projektima provedeni su postupci javne nabave, ugovoreni radovi i započeli postupci provedbe: Stara gradska jezgra - II faza (dvije zgrade sa 12 stanova za osiguranje smještaja za stručni kadar i za socijalno stanovanje, uređenje vanjske pozornice i izgradnja Centra za nacionalne manjine), Benkovački sajam, Mreža domova (izgradnja četiri višenamjenske građevine društvene namjene u mjestima Nadin, Smilčić, Vukšić i Lisičić), Uređenje plaže u Karinu, Rekonstrukcija i dogradnja Doma kulture Benkovac i Izgradnja, rekonstrukcija i modernizacija cesta - II faza (kroz mjesto Korlat i Vjetropark Korlat). 

Za provedbu Intervencijskog plana ugovoreno je ukupno 232.586.064,22 HRK.

- Ovo je jako pozitivna priča za koju možemo reći da je tijekom svoje dosadašnje provedbe, ostvarila svoju svrhu i cilj, da smo postigli sve ono što je prvotno i planirano. ko god danas dođe u Benkovac, bilo kao stanovnik, prolaznik, znatiželjnik, gost ili turist, vidi da se ovaj grad iz dana u dan mijenja, da se u ovom gradu radi i da ovaj grad ima svoju budućnost, zaključio je gradonačelnik Bulić.

Rok za završetak provedbe Intervencijskog plana Grada Benkovca, projekta sufinanciranog od strane Europske unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda. je 31. prosinac 2023.godine.