"Ima li Grad Zadar strategiju za Poluotok?", pitanje je koje je na početku nove EU financijske perspektive postavila nezavisna gradska vijećnica Adela Frank.

Pritom je uvodno citirala sljedeće riječi državnog tajnika i predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Šime Erlića: "Sredstva koja se investiraju u gospodarstvo i stvaranje povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva imaju puno veći takozvani multiplikativni efekt u usporedbi s drugim ulaganjima, odnosno mogu, ako se dobro usmjere, kako mi kažemo od dva stvoriti četiri".

- Budući kako uz velik broj planiranih projekata u Zadru nisam našla konačan, a kamoli adekvatan cilj razvoja Poluotoka nema mi drugo nego Vas, gradonačelniče, pitati - što želite napraviti od Poluotoka? ITU mehanizam sada daje slobodu gradovima da definiraju svoju strategiju. Umjesto autohtone gastronomije turistima nudimo pizza cut-ove i gumene bombone. Kako bi po Vama trebala izgledati cjelogodišnja ponuda sadržaja na Poluotoku?, pitanje je koje je predsjednica Kluba vijećnika Nezavisne liste Enia Meštrovića postavila na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

No umjesto gradonačelnika Branka Dukića, od kojeg je Frank zatražila i pismeni odgovor, na ovu se temu jučer očitovao pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Ante Ćurković.

- Dovršeni su bedemi, Providurova palača, u tijeku je obnova sv. Nikole, obnavlja se i stara Tehnička škola i dovršava se Centar za mlade, koji je korak preko Poluotoka. Za sve ove projekte osigurali smo preko 200 milijuna kuna kroz ITU mehanizam. Sada traje izrada nove strategije kroz koju će se definirati novi strateški kapitalni projekti i to ne samo za Poluotok, već za Urbano područje Zadar, istaknuo je Ćurković.