Nakon sjednice na kojoj je stopirana prodaja tih nekretnina, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Daniel Radeta zatražio je od pročelnika Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Tomislava Korone da mu dostavi pismo namjere za kupnju nekadašnjih prostorija HAK-a i prizemlja susjedne kuće na Relji.

Podsjetimo, Korona je na sjednici Gradskog vijeća tek na upit Radete otkrio kako je stiglo jedno pismo namjere i to od strane odvjetničkog ureda koje nije imenovao. Radeta smatra kako je ta informacija namjerno izostavljena iz odluke.

- Zašto je pismo namjere skriveno od javnosti i zašto nije bilo dio Odluke? Tko ga je i u čije ime pisao?, pitanje je koje je javno postavio.

Ovu je situaciju nazvao aferom HAK.

- Svima je jasno kako prodaja bivšeg HAK-a nije javni interes kako su nam to prezentirali Branko Dukić i HDZ. Jedini stvarni interes u ovom trenutku je upravo ono što smo i potvrdili na Gradskom vijeću, a to je zaustavljanje prodaje. Na postavljena pitanja pročelniku i gradonačelniku nisam dobio niti jedan odgovor, a savršeno mi je jasno i zašto. Kako su mi politike prokazivanja najdraže politike, od ove teme neću niti planiram odustati. Ovo je zapravo tek početak jedne lijepe priče o stranci sa sudskom presudom, o njenim sponzorima, o pogodovanju, o građevinsko-mafijaškom kartelu, o manipulacijama..., poručio je Radeta.

Podsjetimo, glasovima vijećnika SDP-a, Akcije mladih i Nezavisne liste Enia Meštrovića zaustavljena je prodaja nekretnina procijenjenih na 8,1 milijuna kuna.