Inovativni Zadar uputio je javni poziv zainteresiranim korisnicima za ulazak u Poduzetnički inkubator koji se gradi na Bilom brigu. Prema sadašnjoj dinamici radova, zgrada bo krajem godine trebala biti spremna na korisnike, pa svi oni koji se vide na novoj InZad lokaciji, interes mogu iskazati ispunjavanjem upitnika na linku.

U upitniku je potrebno navesti detalje o korisniku, ideju koju se planira realizirati i pomoć koja će korisniku biti potrebna u razvoju proizvoda ili usluge. Također, potrebno je opisati proizvod koji se nudi i tehnologija koja se koristi, tržište na kojemu bi plasirali svoju uslugu ali i usluge koje bi im bile najpotrebnije, bilo da se radi o samom najmu prostora po subvencioniranoj cijeni ili edukaciji, umrežavanju, ICT uslugama itd.

Zgrada u Petrčanskoj ulici na oko 2.000 bruto četvornih metara nudit će podršku start-up poduzećima koji razvijaju inovativne proizvode i ostalim MSP-ima. Zgrada će među ostalim sadržavati konferencijsku dvorana za oko 100 posjetitelja, coworking prostor, sobe za sastanke, bistro, te prostore za rekreaciju i odmor. Riječ je o zgradi s dvije etaže na kojima će biti uređen prostor za 100 radnih mjesta, bilo da se radi o postojećim radnim mjestima na drugoj lokaciji ili onima koji bi se tek trebali otvoriti. Predviđeni završetak radova je listopad ove godine.