NOVO

Iz zadarske policije izvijestili su kako su 52-godišnjak, 54-godišnjak i 45-godišnjakinja došli u prostor azila, tražeći natrag psa koji im je 45-godišnjakinja prethodno dobrovoljno predala.

Kada je volonterka to odbila, 52-godišnjak i 54-godišnjak su verbalno, a potom i fizički napali 28-godišnjakinju. Kasnije je utvrđeno kako mlađi muškarac ima 0,52 promila alkohola u krvi, a trojac je otprije poznat policiji.

Prilikom uhićenja, policija je morala upotrijebiti sredstva prisile jer je 45-godišnjakinja, nakon što je vrijeđala i omalovažavala volonterku, isto to napravila i policijskim službenicima. Protiv svih slijedi Optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

U vezi incidenta naknadno su se oglasile i djelatnice azila:

- Prije 20 dana nam je predano štene na skrb jer se više ne mogu brinuti za njega. Zadnjih tjedan dana dolaze u azil jer ga žele natrag. Radi se o osobama koje nisu u mogućnosti brinuti niti sami o sebi i koji su pod vidnim utjecajem svakakvih opijata. Danas je kolegica dobila šakom i laktom u nos, napukla je hrskavica te skoro zadavljena. Pozvana je policija te se dalje postupalo po zakonu. Više od ovog ne mogu napisati, stoji u novoj objavi na društvenim mrežama.

RANIJE

- Zbog današnjeg velikog incidenta do daljnjeg smo zatvoreni za posjete, izvijestili su danas dramatično na Facebook stranici Zadarskog azila.

Ovo sklonište za napuštene životinje na volonterskoj osnovi djeluje na Žmirićima, a kako ne zadovoljava formalne uvjete za financiranjem iz proračuna rad se odvija isključivo na volonterskoj osnovi. Vikendom obično dolaze posjetitelji koji izvode pse u šetnju, a jedna situacija u kojoj je došlo do teškog sukoba i vike između gosta i djelatnice azila dovela je do ovakve odluke.

- Molimo vas nemojte nas propitkivati što, zašto niti slati poruke u inboks jer nismo u mogućnosti odgovarati na poruke. Hvala vam puno na razumijevanju, dodali su na svojoj stranici.

O svemu je obaviještena policija koja će ispitati postoji li elemenata narušavanja javnog reda i mira.