Irski avioprijevoznik Ryanai pomaknuo je brojne linije za Zadar s početka sezone letenja, koja počinje krajem ovog mjeseca, na lipanj. S obzirom na aktualnu situaciju u svijetu, interes u pretprodaji je ipak niži od očekivanog, pa se procijenilo da ranije linije ne bi bile isplative.

Za prvi tjedan lipnja tako su pomaknute linije za danski Aaarhus, Bari, Bolognu, Bournemouth, Gdanjsk, Helsinki, Liverpool, Maastricht, Manchester, Milan/Bergamo, Napulj, Nürnberg, Torino i švedski Växjö Småland. Sve će prometovati dva puta tjedno, a Nürnberg četiri puta tjedno.

Ryanairova sezona letenja otvara se u nedjelju, kada će na Zadar sletjeti zrakoplovi iz Budimpešte, Dublina, Düsseldorfa, Marseillea, Beča i Stockholma. U sljedećih nekoliko dana uspostavit će se letovi s Berlinom, Bremenom, Parizom, Rimom, Londonom, Charleroijem, Kölnom, Frankfurtom, Karlsruheom, Memmingenom, Newcastelom i Poznanom. Ovi letovi održavat će se najduže, do kraja listopada.

U travnju kreće linija s Krakowom, a u svibnju na Ryanairov popis gradova povezanih sa Zadrom dolaze Birmingham, Bordeaux, Bukurešt, Göteborg, Hamburg, Leeds, Pisa, Prag, Sofija, Varšava i Wroclaw.

Raspored reda letenja podložan je promjenama, što znači da letova na kraju može biti više ili manje nego u aktualnoj najavi.